Ілюстрація REUTERS

Уже майже місяць в Україні регулярно реєструються нові випадки інфікування коронавірусною інфекцією СOVID-19. Унаслідок чого держава ввела обмеження на збори громадян, поїздки за кордон і всередині країни, а також режим роботи низки закладів.

Але громадян це не зупиняє: хтось смажить шашлики, конфліктує з водіями громадського транспорту й опиняється у тисняві. Загалом, з початку карантинного режиму поліцейські оштрафували українців вже 900 разів.

Читайте такожДорожче за гроші: у США злочинці викрали фуру з тоннами туалетного паперу

Відео дня

Прикметно, що почастішали так звані масові освячення вулиць, окремих громадських місць як українськими, так й московськими православними храмами. В Україні  керівництво Московського патріархату на період пандемії порадило причащатися та обійматися, а в Москві щодня водитимуть хресні ходи.

Замість паніки у супермаркетах, мешканці невеликих міст обирають православні ініціативи. І байдуже, що у Житомирській області трьох прихожан довелось ізолювати через інфікування 72-річної пенсіонерки, яка регулярно відвідувала церкву, брала участь у таїнствах і цілувала разом з іншими ікони.

Кумедним залишається й факт освячення вулиць та перехожих Бердянська водою. А в Тернополі, за інформацією власного кореспондента УНІАН, храми не зачиняються, попри чинний карантинний режим в області. При цьому на месах – скупчення пенсіонерів – найбільш вразливої для COVID-19 категорії. Саме ж духівництво каже, що церковні дзвони дезінфікують повітря.

Через низку порушень з боку храмів Православна церква України 17 березня порадила дотримуватися карантинного режиму і відмовитися від богослужінь з кількістю понад 10 учасників.