Ілюстрація REUTERS

З-під обсервації київського готелю «Козацький» втекли понад 50 осіб, які повернулися з-за кордону.

Про це в ефірі 112 каналу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте такожПасажирів рейсів з Дохи вдалося вмовити на обов'язкову обсервацію - ДПСУ (відео)

Відео дня

За його словами, втікачами виявилися пасажири спецрейсу з Катару, який прибув до столиці кілька днів тому. Геращенко пояснив, що вони змогли покинути обсервації «через законодавчі неточності».

«Ми не можемо утримувати людей силоміць», – сказав він, додавши, що громадян чекають штрафи.

Зазначимо, з 29 березня всі українці, яких евакуйовують із-за кордону мають йти на обов'язкову 14-денну обсервацію у спеціально відведених для цього місцях. Втім близько 50 українських туристів, які відпочивали на Балі та повернулися в Україну 30 березня рейсом з Дохи, по прибуттю до Києва відмовилися покидати літак через небажання йти на обсервацію. За кілька годин їх таки вмовили сісти в автобуси до готелю "Козацький" у Києві та поїхати на обсервацію.

1 квітня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС більше не дасть згоди на здійснення чартерних авіарейсів для евакуації українців, які перебувають в інших країнах під час епідемії коронавірусу.

При цьому він зауважив, що ті туристи, які втекли з автобусів і ухилилися від обсервації, на цей момент вже встановлені та отримали адміністративні протоколи або будуть піддані цій санкції: штраф до 17 000 гривень. Якщо у когось з пасажирів рейсу буде виявлений коронавірус - поліція прийме рішення про висунення звинувачень у відповідності зі ст. 325 - аж до арешту й утримання під вартою до 3-х років.

Як повідомляв УНІАН, у Києві за добу кількість хворих на COVID-19 зросла на 25 осіб і становить 132 особи.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.