В парки і зони відпочинку тепер ходити забороняється \ фото УНІАН

В рамках посилення карантинних заходів гуляти навколо будинків дозволено, але не можна пересуватися групами більше двох осіб та ходити в парки і зони відпочинку.

Читайте такожЗеленський запевнив, що нестачі продуктів харчування через карантин не буде

Про це йдеться у переданому УНІАН роз’ясненні уряду щодо нових обмежувальних заходів на період карантину, що діятимуть з 6 по 24 квітня, передбачених постановою №211.

Відео дня

Вулицею можна пересуватися лише вдвох. Виняток – супроводження дітей незалежно від їх кількості. Гуляти навколо будинку не заборонено, але діють інші обмеження: не можна пересуватися групами більше двох осіб та ходити в парки/сквери, зони відпочинку тощо, сказано у роз’ясненні.

Водночас дітям до 14 років рекомендовано виходити на вулицю тільки у супроводі батьків чи опікунів. В постанові №211 вказано, що дітям не дозволено перебувати без супроводу тільки в громадських місцях. Але навіть під’їзд та територія навколо вашого будинку можуть підпадати під визначення громадського місця. Тому рекомендуємо дітям не покидати домівку без супроводу дорослих, наголосили в Кабміні.

Крім того, відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон дозволяється лише у випадку, якщо потрібно вигуляти домашню тварину або через службову необхідність.

При цього зазначається, що вигулювати домашніх тварин можна не більше ніж вдвох.

«Вигул домашніх тварин в парках та скверах дозволяється лише однією людиною», - додали у Кабміні.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Зокрема, до 24 квітня заборонено: з 6 квітня перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.