Які заборони можуть повернути в Києві через коронавірус / фото УНІАН

У Києві в зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19 планують посилити карантинні обмеження. Так, за минулу добу коронавірус підтвердили ще у 95 людей, один хворий помер. Днем раніше захворювання діагностували у 91 особи, четверо киян померли.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, у Києві перевищує допустимі норми інцидентність – тобто кількість захворілих за останні 7 днів.

В якому разі повернуть жорсткі обмеження

Київ знову поверне частину карантинних обмежень, якщо показник захворюваності сягне в місті 24 хворих на 100 тисяч людей. Наразі, як зазначив міський голова столиці Віталій Кличко, цей показник становить 16 осіб на 100 тисяч населення.

Відео дня

Що планують знову заборонити в Києві

Відновлення обмежень у столиці в разі погіршення епідемічної ситуації стосуватиметься насамперед місць великого скупчення людей. Тобто у Києві можуть знову заборонити роботу таких закладів:

  • великих магазинів;
  • торгових центрів;
  • ринків;
  • дитячих садочків;
  • інших установ, де існує велика ймовірність зараження.
Що можуть знову заборонити в Києві / фото t.me/vitaliy_klitschko

Слід зазначити, що очільник МОЗу Максим Степанов наголосив, що Київ наразі не готовий переходити на наступний етап пом’якшення карантину. Йдеться, зокрема, про відкриття приміщень закладів харчування для клієнтів.