Повернення жорсткого карантину в Києві: що можуть знову заборонити та за яких умов

Деякі карантинні заборони можуть повернути в разі погіршення у столиці епідемічної ситуації.

У Києві в зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19 планують посилити карантинні обмеження. Так, за минулу добу коронавірус підтвердили ще у 95 людей, один хворий помер. Днем раніше захворювання діагностували у 91 особи, четверо киян померли.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, у Києві перевищує допустимі норми інцидентність – тобто кількість захворілих за останні 7 днів.

В якому разі повернуть жорсткі обмеження

Київ знову поверне частину карантинних обмежень, якщо показник захворюваності сягне в місті 24 хворих на 100 тисяч людей. Наразі, як зазначив міський голова столиці Віталій Кличко, цей показник становить 16 осіб на 100 тисяч населення.

Що планують знову заборонити в Києві

Відновлення обмежень у столиці в разі погіршення епідемічної ситуації стосуватиметься насамперед місць великого скупчення людей. Тобто у Києві можуть знову заборонити роботу таких закладів:

  • великих магазинів;
  • торгових центрів;
  • ринків;
  • дитячих садочків;
  • інших установ, де існує велика ймовірність зараження.

Слід зазначити, що очільник МОЗу Максим Степанов наголосив, що Київ наразі не готовий переходити на наступний етап пом’якшення карантину. Йдеться, зокрема, про відкриття приміщень закладів харчування для клієнтів.