Коли відкриють метро в Києві - дата / фото УНІАН

В Україні розпочався перший етап послаблення карантину, в рамках якого було знято деякі заборони. Водночас більшість із обмежень продовжують діяти, в тому числі, й надалі залишається зачиненим метрополітен.

Умови відновлення роботи підземки

Читайте такожШмигаль пояснив, коли буде відновлено роботу дитячих садків

Відновлення роботи пасажирського транспорту в Україні, згідно із планом Міністерства інфраструктури, відбуватиметься поступово. Метрополітен, зокрема, запрацює на заключному етапі.

Відео дня

Запуск підземки у Києві, Харкові та Дніпрі залежить від перебігу захворюваності на коронавірус в Україні, зокрема – реєстрації нових випадків захворювання.

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, це може статися після того, як Україна пройде пік захворюваності на COVID-19. Адже метро, як і міжміський транспорт, може стати каталізатором поширення і розповсюдження захворювання.

Запуск метрополітену: коли відбудеться

Відкриття підземки стане можливим не раніше ніж 1 червня. Так вважає голова Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Олег Рубан.

Коли відновить роботу метро в Києві / фото УНІАН

Очільник уряду, своєю чергою, відмовився прогнозувати точну дату початку роботи метрополітену, але припустив, що це може статися ближче до липня.

Звісно ж, підземка запрацює за виконання певних правил. Так, у метро діятимуть обмеження з допуску пасажирів на станції та в потяги. Серед вимог: дотримання соціальної дистанції, обов’язкові індивідуальні засоби захисту, а на станціях – регулярна дезінфекція.

Відкриття метро у Києві: дата

Читайте такожУкраїна в червні-липні перейде до адаптивного варіанту карантину - Шмигаль

Відновити роботу столичної підземки у звичайному режимі пропонують уже з 25 травня. З відповідним закликом звернувся до уряду міський голова Києва Віталій Кличко.

Слід зазначити, що в план відновлення роботи транспорту можуть вносити певні корективи. Тож, ухвалення рішення про відкриття метрополітену цілком залежатиме від епідемічної ситуації в країні.

Як повідомляв УНІАН, з 11 травня в Україні відбулася низка послаблень карантину: було відкрито парки, перукарні, а також літні майданчики кафе.