REUTERS

У світі продовжується боротьба з пандемією коронавірусу. З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції в низці країн продовжують діяти суворі карантинні обмеження.

Коронавірус у світі - статистика

У світі від коронавірусної інфекції загинуло 291 942 особи, всього кількість підтверджених випадків COVID-19 сягає 4 261 747. При цьому, 1 493 414 особи одужали. 

Лідером за кількістю смертей та підтверджених випадків залишаються США – 82 356 та 1 369 376 відповідно. У п'ятірку найбільш постраждалих від інфекції країн також входять Росія (232 243), Іспанія (228 030 підтверджених випадків), Велика Британія (227 741) та Італія (221 216).

Відео дня

Унаслідок пандемії США пропонують ввести санкції проти Китаю через коронавірус. Мова йде, зокрема, про заморожування активів, заборону на поїздки, анулювання віз тощо.

Ба більше, американські журналісти звинувачують КНР у недопуску Тайваню до ВООЗ, унаслідок чого півострів не зміг поділитися власним позитивним досвідом щодо боротьби з коронавірусом, що стало імовірною причиною "критичної затримки" в інформуванні перебігу недуги та причиною високої смертності від COVID-19 у США.

Коронавірус у Києві та Україні

В Україні зафіксовано 16 425 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 13 травня в Україні 16425 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 439 летальних, 3716 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 402 нові випадки.

У Київській області – 1049 випадків захворювання на COVID-19, за останню добу виявлено 26 нових хворих. На стаціонарному лікуванні перебуває 190 осіб, на амбулаторному лікуванні (самоізоляція) - 859 осіб.

На думку прем'єра Шмигаля, пандемія коронавірусної хвороби в Україні сьогодні розвивається за сценарієм Польщі. 

Послаблення карантину

Наступне послаблення карантину в Україні може відбутися 22 травня, 1 і 11 червня. Алгоритм щодо послаблення карантину мають намір ухвалити на найближчому засіданні Кабміну.

Водночас відомо, що метро запускатимуть не раніше 1 червня і тільки після відповідного розпорядження Кабміну. Перший час підземка працюватиме з деякими обмеженнями, зокрема на кількість пасажирів на станціях та у вагонах. За дотриманням правил будуть стежити поліція і муніципальна варта.

У рамках першого етапу послаблення карантину у столиці дозволили працювати уже 29 агропродовольчим ринкам.

Шмигаль розповів, коли відновлять міжміські перевезення та роботу метро.

Шмигаль пояснив, коли буде відновлено роботу дитячих садків.

Кличко просить уряд запустити метро у Києві з 25 травня.

Шмигаль назвав дату можливого початку другого етапу послаблень карантину.

Кабмін пом'якшив обмеження роботи літніх майданчиків кафе і прогулянок вулицями.

Зеленський записав нове відеозвернення до українців

Президент України Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні наголосив на необхідності дотримуватися заходів гігієни навіть під час пом’якшення карантину. Він підкреслив, що послаблення карантинних заходів не означає повного їх скасування. 

Коронавірус у світі та Україні: що важливо знати 12 травня 2020

Читайте також: