Експерти ВООЗ не вірять у версію походження COVID-19 від кажана

Те, що коронавірус передався від кажана людині, вони вважають малоймовірним. Водночас фахівці допускають, що поширення вірусу було викликано іншими тваринами.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають малоймовірною версію того, що коронавірус SARS-COV-2 передався від кажана людині.

Про це у вівторок на спеціальному брифінгу за підсумками роботи місії ВООЗ в Ухані заявив глава цієї групи, експерт з зоонозних інфекцій (що передаються людині від тварин) і продовольчої безпеки Пітер Бен ЕмБарек.

Читайте такожЕксперти ВООЗ побували на ринку в Ухані

"Відповідні дані свідчать про те, що вірус може походити від природного господаря-переносника. Але Ухань не є місцем, де кажани збираються у великих кількостях, тому на самому початку спалах в Ухані навряд чи стався в результаті передачі вірусу людям від кажанів, але, можливо, поширення було викликано іншими тваринами", - зазначив Пітер Бен ЕмБарек.

Експерти ВООЗ заявили, що тварина, що стала джерелом коронавірусу нового типу, ще не встановлена. Спалахи коронавірусу, крім ринку "Хуанань" в Ухані в грудні 2019 року, були і на інших ринках.

Читайте такожЕксперти ВООЗ знайшли в Ухані "важливі докази" щодо коронавірусу

Делегація ВООЗ у Китаї: що відомо