Степанов розповів, навіщо вакцинувався від коронавірусу після того, як переніс захворювання

Міністр зазначив, що заборони на вакцинацію тих, хто перехворів, не існує.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вакцинувався від коронавірусу, незважаючи на перенесене раніше захворювання. 

В ефірі каналу "Україна 24" він нагадав, що перехворів на коронавірус три місяці тому.

"Згідно з нашими рекомендаціями та міжнародними протоколами, людина може не робити щеплення 6 місяців після хвороби. Водночас ніякої заборони не існує", - сказав він.

Степанов відповів на питання, чи є небезпека непротокольної реакції імунної системи.

Читайте такожЗеленський: в України буде достатня кількість вакцин від COVID-19, щоб цьогоріч щепити всіх охочих

"Таких випадків зафіксовано у світі не було. Тому я вирішив, у зв'язку з цією антивакцинальною вакханалією, яка вже протягом двох місяців в країні, що дуже важливо, щоб люди вакцинувалися. Той відсоток, який показують соціологічні дослідження, нас не влаштовує. Потім послухали, що почали говорити після привозу вакцини в Україну наші політики в гонитві за політичними дивідендами... Але це спекуляції на здоров'ї людей, тому я вирішив це зробити", - сказав він.

Вакцинація в Україні

  • Раніше в МОЗ заявляли, що протягом першого півріччя Україна може отримати в рамках глобальної ініціативи COVAX від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca / Oxford.
  • 22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, розроблену компаніями "Oxford" і "AstraZeneca" (торгова назва CoviShield).
  • 23 лютого в Україну з Індії прибула перша партія вакцини "CoviShield".
  • 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація від COVID-19.