REUTERS

Більше п'яти мільйонів людей вже захворіли на коронавірус у світі, з них близько 19,7 тисяч - в Україні. Про останні події та новини, пов'язані з пандемією COVID-19, читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

За останньою інформацією, сьогодні було подолано позначку в 5 000 000 осіб, у яких офіційно підтверджено коронавірус.

За минулу добу в світі коронавірусну інфекцію виявили у майже 100 тисяч осіб. Загальне число жертв за весь час пандемії перевищує 328 тисяч, а одужали 1,8 мільйона пацієнтів.

Відео дня

Найбільше в світі смертей зафіксовано в США – 93 439 осіб, Великобританії – 35 786, Італії – 32 330, Франції – 28 135 і в Іспанії – 27 888, Бразилії - 18 859.

Коронавірус в Україні - останні дані

За добу 20 травня в країні зафіксували 476 нових випадків COVID-19. Таким чином їх загальна кількість в Україні зараз складає 19 706. Жертвами захворювання стали 579 українців, а одужали вже 6227 людей.

Найбільше підтверджених випадків інфікування, як і раніше, зафіксовано у Чернівецькій області та Києві.

Президент Зеленський наголосив, що низький, у порівнянні з іншими країнами, рівень смертності від COVID-19 в Україні не має справляти оманливого враження, що можна нехтувати протиепідемічними заходами.

Тим часом, МОЗ запровадило в Україні тестування на антитіла до COVID-19. Також у наказі перераховано категорії осіб, які підлягають тестуванню методами ПЛР та ІФА.

Коронавірус в Києві

Кількість мешканців Києва, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 65 людей. Серед них – 7 медиків.

На сьогодні в столиці вже 2475 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в столиці з 23 травня в звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт, а з 25 травня - метрополітен. Також відкриються промислові ринки та сільськогосподарські ярмарки.

Пом'якшення карантину

За інформацією українського МОЗ, на сьогодні не всі регіони відповідають умовам для переходу на другий етап пом'якшення карантину. Під ці параметри не потрапляють регіони-лідери за кількістю хворих - Київ та Буковина. Повністю готові до нового етапу послаблення обмежень, за даними відомства, всього 13 областей.

Зокрема, Рівненська область прийняла рішення не послаблювати карантин з 22 травня, адже за минулу добу в регіоні зафіксували антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19.

А на думку інфекціоніста Тетяни Логінової, послаблення карантину в Україні може призвести до невеликого сплеску захворюваності на коронавірус. Вона також розповіла, які обмежувальні заходи слід не скасовувати, щоб не сприяти поширенню коронавірусної інфекції.

В українських дитячих садках після їх відкриття дітям та співробітникам будуть вимірювати температуру. У тому випадку, якщо вона перевищить 37,2 градуса, їх не будуть допускати в заклад.

Коронавірус в Україні та світі - останні новини

Читайте також: