Ілюстрація / REUTERS

У світі продовжується боротьба з пандемією коронавірусу. З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції в низці країн продовжують діяти суворі карантинні обмеження.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на 6:00 15 травня за київським часом, у світі від коронавірусної інфекції загинуло 302 376 осіб, всього кількість підтверджених випадків COVID-19 сягає 4 442 163. При цьому, 1 587 893 осіб одужали.

Лідером за кількістю смертей та підтверджених випадків залишаються США – 85 898 та 1 417 774 відповідно. У п'ятірку країн із найбільшим поширенням COVID-19 також входять Росія (252 245 підтверджених випадків), Велика Британія (234 440), Іспанія (229 540) та Італія (223 096).

Відео дня

На тлі зростання кількості інфікованих у Європі ВООЗ попередила країни про можливу нову, тепер подвійну, хвилю заражень – восени та взимку.

Коронавірус у Києві та Україні

В Україні станом на 15 квітня зафіксовано 17 330 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 476 (+20) летальних, 4 473 (+330) пацієнтів одужали. Найбільша кількість нових інфікованих коронавірусом за останню добу зафіксована у Чернівецькій і Волинській областях та Києві.

Водночас у лікарнях Харкова та Львова виник спалах коронавірусу - діагноз підтвердили у половини медиків.

За минулу добу захворювання на COVID-19 підтверджено у 56 киян, одна людина померла.

В Україні вже наступного тижня можуть почати масове тестування на антитіла до коронавірусу.

У Києві захворіли понад 80 вихованців інтернату.

Карантин в Україні

Розмови навколо послаблення карантину і відкриття метро не вщухають. Так, у Харкові мер Геннадій Кернес продовжує наполягати на відновленні роботи метрополітену, заявивши про готовність проводити санітарну обробку пасажирів. У той час, як його колега з Черкас, що раніше інших зняв деякі обмеження в місті, пояснив, що тривалий карантин відчутно б'є по гаманцях місцевих мешканців.

У МОЗі розповіли, як транспорт відновлюватиме роботу.

На новий етап послаблення карантину можна переходити кожні 10 днів - глава МОЗ.

У КМДА розповіли, чи відкриють ТРЦ найближчим часом.

Туризм у добу пандемії

Міністерство інфраструктури України обговорює питання організації чартерних рейсів після ослаблення карантину.

Серед перших країн, з якими Україна може відновити сполучення, значаться Єгипет, Туреччина та Грузія. Що стосується авіасполучення з країнами Євросоюзу, то там буде грати роль і фактор конкуренції з боку великих європейських авіакомпаній.

А в Європі триває послаблення карантину. Так, Словенія стала першою, що оголосила про завершення епідемії COVID-19. Однак туристам з ознаками коронавірусу й надалі заборонятимуть в'їзд.

Коронавірус у світі та Україні: що важливо знати 15 травня 2020

Читайте також: