Ілюстрація / REUTERS

У світі продовжується боротьба з пандемією коронавірусу. В Україні кількість інфікованих на COVID-19 продовжує зростати щодня. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок четверга, 7 травня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі перевищує 263 тисячі осіб. При цьому, кількість людей, які вилікувалися від COVID-19, складає 1 мільйон 245 тисяч 413.

Усього від початку пандемії зафіксовано 3 755 341 випадок захворювання на COVID-19.

Відео дня

У трійку найбільш уражених пандемією коронавірусу країн входять США (1 228 603 випадки), Іспанія (220 325) та Італія (214 457).

У ВООЗ переконані, що поширення епідемії коронавірусу в бідних країнах може бумерангом вдарити по США, Європі та країнах Заходу, якщо вони не допоможуть подолати вірус в країнах, що розвиваються.

Коронавірус у Києві та Україні - останні дані МОЗ

В Україні станом на ранок 7 травня зафіксовано13691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, із них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужали. Таким чином, за добу зафіксовано 507 нових випадків коронавірусу - саме у стількох українців 6 травня підтвердили COVID-19.

Лідерами за кількістю хворих продовжують залишатися Чернівецька область (2048 випадків), місто Київ (1675 випадків) та Івано-Франківська область (1055 випадків).

Також, другу добу поспіль продовжує зростати кількість підтверджених випадків коронавірусу на Львівщині. За минулу добу там поставлений новий "рекорд" - 42 нових випадки COVID-19.

Водночас у Києві за добу значно впала кількість інфікованих коронавірусом. 

Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус збільшилася на 24 людини. Серед них – 5 медиків. Один випадок – на жаль, летальний.

Крім того, в Україні зростає кількість інфікованих медиків. У МОЗ пояснили це поганою забезпеченістю індивідуальними засобами захисту, на які держава не виділяла у повному обсязі коштів багато років. Ба більше, через закупівлі в регіонах непридатних захисних костюмів 2,5 тисячі лікарів захворіли на COVID-19, в тому числі через "ілюзію захисту".

Рада намагається мінімізувати наслідки інфікувань серед лікарів. Зокрема, парламент встановив розміри страхових виплат для постраждалих від коронавірусу медиків. Йдеться про виплати у сумі понад 600 тисяч гривень і понад 1,5 мільйона гривень. Також відсьогодні тестування на коронавірус медиків є обов'язковим.

Вакцина проти коронавірусу

Італійські вчені заявили, що першими у світі змогли створити вакцину, яка повністю нейтралізує коронавірус.

Дослідники провели експеримент на мишах і він виявився успішним. Розробники вакцини розповіли, що планують приступити до її тестування на людях вже восени.

Втім, над розробкою вакцини працюють й українські науковці. Клінічні випробування вітчизняного препарату "Біовен" від COVID-19 проводяться лише за згодою пацієнта.

Робота громадського транспорту

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що до 22 травня різких змін в роботі громадського транспорту не буде, а після цієї дати ним зможе користуватися більша кількість людей.

При цьому, слід очікувати тотальний масочний режим, обов'язковий температурні перевірки у місцях великого скупчення, постійна дезінфекція. А ось із метрополітенами ситуація складніша, і в міністерстві не знають, коли воно запрацює.

Натомість прем'єр зауважив, що метрополітен точно не запрацює до 22 травня. За словами Шмигаля, ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

Якщо ж загалом про послаблення карантину, то Аваков вважає, що рішення щодо цього потрібно приймати щодо кожного регіону окремо. Сьогодні суд зупинив рішення Черкаської міськради про послаблення карантину в місті.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини

Читайте також: