Карантин в Україні / фото УНІАН

Пандемія коронавірусу: актуальні цифри

У світі станом на ранок 19 березня зафіксовано 218 814 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом COVID-19. Померли від коронавірусу 8 810 осіб. При цьому вилікувалися 84 113 осіб. Зокрема, в Китаї налічується 81 137 інфікованих COVID-19, померлих – 3 130. Кількість заражених в Італії зросла до 35 713, жертвами коронавірусу стали 2 978 осіб.

При цьому в Китаї заявили про переломномий момент у боротьбі із захворюванням. У четвер материкова частина країни повідомила про відсутність нових випадків захворювання коронавірусом COVID-19 серед місцевих жителів.

Ілюстрація / REUTERS

В Україні нині зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, з них два - смертельні. Сьогодні стало відомо, що один з хворих на Київщині - сестра нардепа Сергія Шахова. Напередодні коронавірус виявили у самого парламентаря.

Відео дня

Міністерство охорони здоров'я через коронавірус навіть записало відеозвернення до українців.

Карантин в Україні: що відбувається

У Києві вранці, попри закрите метро, значних заторів на дорогах не спостерігалося - вони були локальними. Чого не можна сказати про зупинки наземного транспорту - там виникли значні черги. У мерії сьогодні в черговий раз нагадали киянам і гостям столиці - до 3 квітня розраховувати на відкриття метрополітену не слід.

В Одесі ситуація з транспортом погіршилася, у порівнянні з учора. Сьогодні в місті зменшили ліміт на проїзд пасажирів у транспорті - до 10 чоловік в одному салоні (вчора було 20). Це спричинило конфлікти пасажирів з водіями, місцями навіть не обійшлося без погроз і сутичок.

REUTERS

А ось київські пенсіонери, попри низку обмежень і дію карантину, як і раніше активні і сьогодні штурмували відділення "Ощадбанку".

Штрафи за порушення карантину

Поліцейські за добу склали 32 адміністративних протоколи на порушників правил карантину в Україні. "Національна поліція працює в посиленому режимі. Щодоби заступає більше 15 тисяч поліцейських для забезпечення карантинних заходів. Також створені мобільні групи, у тому числі з співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії України. Крім забезпечення карантинних заходів, ми виконуємо свою повсякденну роботу, реагуємо на заяви та повідомлення громадян", - заявляють в Національній поліції.

Коронавірус в Європі

Моторошні кадри з'явилися з Італії - там місцева влада залучила до вивезення тіл померлих від коронавірусу з Бергамо армію через перевантаження роботи похоронних служб. Відео військової колони на камеру мобільного зняли з вікна місцеві жителі. Вантажівки рухалися дорогою і прибрали з міського кладовища труни.

Ілюстрація / REUTERS

В Іспанії в умовах введеного через коронавірус карантину можна без штрафів вигулювати собак. Цим скористалися найбільш винахідливі і стали пропонувати своїх тварин в оренду тим, кому не сидиться вдома.

А в китайській провінції Юнань 14 слонів, скориставшись відсутністю людей через карантин, увірвалися в село і випили все вино.

Хорватія в четвер повідомила про першу смерть від коронавірусу.

Україна та грип

В Україні за тиждень з 9 березня по 15 березня від грипу померли троє людей. За минулий тиждень на ГРВІ захворіло 201 653 людини, з них 66,6% - діти. У МОЗ підкреслили, що жоден з померлих не був щеплений від грипу.

В Україні від грипу за тиждень померли три людини / ua.depositphotos.com