В Україні діє карантин / УНІАН

Коронавірус в світі: статистика

З початку спалаху коронавірусної інфекції в світі коронавірусом захворіли понад 245,7 тисячі людей. Найбільше інфікованих все ще спостерігають на території материкового Китаю, особливо в епіцентрі спалаху інфекції провінції Хубей. Там підтвердили захворювання більш ніж 80,9 тисяч осіб. Також в країні зафіксували 3 248 летальних випадків.

Найгірша у світі ситуація за межами материкового Китаю зараз в Італії, де зафіксували рекордну смертність. Там від коронавірусу загинуло вже 3 405 людей, а загалом підхопили інфекцію 41 тисяча осіб.

Ситуація в Україні

В Україні зареєстрували перший випадок одужання після інфікування коронавірусом. Про це у зверненні в п'ятницю повідомив президент Володимир Зеленський. За його словами, вилікуваним виявився житель Чернівців, який показав негативний результат після повторного лабораторного аналізу.

Відео дня
Потяги в країну привозять українців з-за кордону / УНІАН

Станом на 10:00 20 березня в Україні зафіксовано 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 - летальні.

При цьому в МОЗ констатували перші випадки інфікування коронавірусом всередині країни.

Черговий день карантину

Ранок п'ятниці мешканці багатьох українських міст провели у вже традиційних чергах на громадський транспорт або ж всередині його переповнених салонів, що зараз заборонено. Так, у Києві на багатьох зупинках з'явилися силовики для контролю дотримання обмежень, що, втім, не врятувало один із тролейбусів, в якому було розбито скляні двері.

У Харкові перебої з рухом трамваїв / фото Facebook Юрій Сидоренко

У Харкові ранок також було неспокійним - розгнівані пасажири блокували рух електротранспорту, там також постраждав трамвай.

За останньою інформацією правоохоронців, з початку карантину поліцейські склали 405 адмінпротоколів і почали 6 кримінальних проваджень за порушення його правил.

Надзвичайна ситуація в Києві

У Київській міській державній адміністрації заявили про плани запровадити режим надзвичайної ситуації у столиці. Відповідні документи зараз проходять юридичні процедури. "Насправді, рішення про надзвичайну ситуацію введено державної надзвичайною комісією по всій території країни 10 березня. А ми позавчора підтвердили посилення обмежувальних заходів і ввели надзвичайну ситуацію на території міста Києва. Всі заходи, які є при надзвичайній ситуації, в Києві вже впроваджуються", - зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Перспектива продовження карантину

Введений в Україні карантин до 3 квітня через пандемії коронавірусної інфекції може бути продовжений. На це буде впливати епідеміологічна ситуація в нашій державі, а також в країнах ЄС. Про це заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

"Ми готуємося і розглядаємо можливий варіант продовження карантину. Це не буде секретом. Якщо буде відбуватися таке ж продовження зростання, карантин буде 100% подовжений", - сказав він.

Повернення додому

З Польщі вночі поїздами на спецрейс сьогодні повернулися більше 1 тисячі 150 осіб. Всім пасажирам виміряли температуру. "Крім температурного скринінгу та опитування про стан здоров'я, всім роздали пам'ятки. Кожен прибулий підписав добровільну згоду на проведення протиепідемічних і профілактичних заходів", - повідомили у ДПСУ.

Українці повертаються на Батьківщину / УНІАН

Сьогодні в Україну з Польщі повернуться ще 3 тисячі осіб, а на завтра заплановано поїзд з Литви та Латвії.