Ілюстрація / REUTERS

Весь світ нині переживає епідемію COVID-19. З метою протидії поширенню коронавірусу в Україні та інших країнах запроваджено суворі карантинні заходи.

Коронавірус у світі: статистика

Всього у світі налічується 1,6 мільйона інфікованих. Країнами з найшвидшим  поширенням коронавірусу залишаються США (465 750), Іспанія (153 222), Італія (143626), Франція (118 783), Німеччина (118 235), Іран (662 20) та Велика Британія (65 872).

Загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає понад 100 тисяч людей. Найбільше смертей зафіксовано в Італії, Іспанії, США і Франції.

Відео дня

Водночас одужали більш ніж 368 669 осіб.

Ситуація з коронавірусом в Україні

В Україні на коронавірусну інфекцію COVID-19 захворіло 2 203 людини. За добу було зафіксовано 311 нових випадків. Це є новим антирекордом із захворювання на COVID-19 в Україні.

Від початку пандемії 61 пацієнт одужав, 69 випадків – смертельні.

Водночас МОЗ допускають, що Україна може оминути пік захворюваності на коронавірус за умови дотримання карантинних заходів - обіцяного 14 квітня піку не буде.

В Україні наразі госпіталізовано 923 особи з діагнозом COVID-19, з них 42 дитини.

З 10 квітня усіх людей з пневмонією будуть тестувати. Крім того тестуватимуть усіх контактних осіб та громадян, які повернулися з-за кордону.

МОЗ оновило протокол лікування хворих на COVID-19.

COVID-19 у Києві

Станом на 10 квітня у Києві відомо вже про 348 випадків нової коронавірусної інфекції COVID-19. Тобто за добу виявили ще 13 інфікованих людей.

Для протидії поширенню коронавірусу у Києві, на підприємствах та в установах, де виявлені спалахи захворювання, запровадили примусовий карантин.  Через ускладнення епідемічної ситуації КМДА посилила контроль за парками та у місцях масового перебування людей.

У Києві не запроваджуватимуть комендантську годину, як у деяких регіонах України.

Коронавірус у Збройних Силах

Станом на 07:00 10 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 7 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них 1 летальний.

Карантин в Україні

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, чому в країні низький показник одужання від коронавірусної хвороби.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав попередні терміни завершення карантинних обмежень, введених у зв'язку з поширенням коронавірусу. А його заступник Антон Геращенко додав, що карантинні обмеження зніматимуть поступово – у першій декаді травня.

На Закарпатті та на Волині заборонили виходити з дому на вихідних. Рішення схвалене, щоб стримати поширення інфікування коронавірусом. Зокрема, заборонено буде пересування у громадських місцях від суботи, 11 квітня, з 13:00 години до 6:00 ранку понеділка, 13 квітня.

Великдень в Україні в умовах карантину

Цими вихідними правоохоронці нестимуть посилену службу в Києві. Водночас церкви в Україні МВС не зачинятиме, хоч громадяни змушені будуть дотримуватися встановлених вимог.

Поминальні дні після Великодня у цьому році через загрозу поширення коронавірусної хвороби та карантин можуть перенести на час, коли обмеження будуть частково зняті.

Зеленський записав чергове відеозвернення до українців щодо ситуації з коронавірусом в Україні

Президент України Володимир Зеленський у новому відеозверненні повідомив, що цього тижня в Україну прибуло 4 літаки з медичним вантажем, призначеним для боротьби з COVID-19. Прибуття ще 4 літаків очікується цими вихідними.

Голова держави також зазначив, що Уряд вніс необхідні зміни до держбюджету та створив Фонд боротьби з коронавірусом, який складатиме 66 млрд грн. За ці кошти, зокрема, планується суттєво збільшити виплати лікарям, які борються з коронавірусом.

Коронавірус у світі й Україні: що важливо знати 10 квітня 2020

Читайте також: